Asennusohje

Tervetuloa viinikaappien asennusoppaaseen!

Tervetuloa viinikaappien asennusoppaaseen!

Miten viinikaappi upotetaan kalusteisiin? Mitä kaapin upottamisessa on otettava huomioon? Kuinka sisäänrakennettavan ja integroitavan viinikaapin asennus eroavaa toisistaan? Kysymyksiä on paljon, ja tässä oppaassa pyrimme vastaamaan kaikkiin mahdollisiin viinikaapin asentamista koskeviin kysymyksiin. Täältä löydätte tietoa sisäänrakennettavista ja integroitavista viinikaapeistamme. Jos tarvitset lisää tietoa eri viinikaappien eroavaisuuksista löydät tämän tiedon osto oppaastamme. Jos et löydä etsimäsi tietoa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

7 vinkkiä viinikaapin asennukseen

1. Tarkista kettiökaapien ovien korkeus.

Kun viinikaapin ovi on saman korkuinen kuin keittiönkaappien ovet, keittiön kokonaisilmeestä tulee sulatuva ja tyylikäs. Valikoimastamme löydätte viinikaappeja eri
ovikorkeuksilla. Kaappimme soveltuvat tämän ansiosta esimerkiksi Puustellin, Petran ja Ikean keittiöhin. Jos epäröit mikä viinikaappi keittiöösi sopii parhaiten voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, niin saat apua valintaasi.

2. Onko ilmanvaihto tärkeää?

Vastaus on kyllä.
Sisäänrakennettavissa ja integroitavissa viinikaapeissa ilmanvaihto tapahtuu eteenpäin.
Asennusohjeesta ja tuotesivulta sekä videoista alla ilmenee kuinka paljon ilmatilaa jokainen kaappimalli vaatii.
Vinkki: Jos viinikaappisi ilmanvaihto tapahtuu kaapin etupuolella voit useimmissa malleissa asettaa keittiöön kuulvan sokkelin tämän eteen, jos levy on reijitetty. Viinikaappi sulautuu tälläin täydellisesti keittiön sisustukseen.
2. Onko ilmanvaihto tärkeää?

3. Valitse viinikaappi jossa on oveen integroidut saranat.

Viinikaappien saranat sijaitsevat usein oven ulkopuolella. Saranat jäävät tällöin näkyviin kun viinikaappi asennetaan keittiökaappiin. Tämän välttämiseksi valikoimastamme löytyy viinikaappeja integroiduilla saranoilla. Suurin osa Viinikaappikauppa.fi kaapeista ovat integroiduilla saranoilla.

4. Muista vuotokaukalo.

Monet vakuutusyhtiöt vaativat, että kodinkoneiden alle asennetaan vuotokaukalo, vesivuodon varalta. Suosittelemme tästä syystä että viinikaappiemme alle asennetaan vuotokaukalo. Valikoimastamme löydät vuotokaukalot kaikkiin sisäänrakennettaviin ja integroitaviin, viinikaappeihimme.

5. Tarkasta pistorasian sijainti.

Viinikaapin virtajohto on yleensä 1,8 metrin mittainen. Riittävän lähellä sijaitseva pistorasia on aina parempi vaihtoehto kuin jatkojohdon käyttäminen, sillä se voi vaikuttaa viinikaapin tehokkuuteen.

6. Muista oven kääntösäde.

Suunnittelussa unohtuu helposti, että viinikaapin ovella on kääntösäde. Tämä tarkoittaa, että kaapin laidalla on oltava riittävästi tilaa, jotta oven saisi avattua täysin. Tarkista tästä syystä asennusohje ylimääräisen kerran ennen kuin aloitat kaapin asentamisen. Valikoimastamme löydät esimerkiksi mQuvée-merkissiä viinikaapimalleja joissa oven kääntösäde on otettu huomioon.
6. Muista oven kääntösäde.

7. Tarkista, kestääkö keittikaapin runko viinikaapin painon.

Jos aiot integroida viinikaapin keittiön korkeakaappiin, varmista että kaapin runko kestää viinikaapin painon. Alta löydät integroitavien viinikaappien asennusvideon. Jos ilmenee lisäkysymyksiä tai tarvitset lisää tietoa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.
Muista tärkeä seikka!
Emme suosittele että viinikaappi asennetaan liian lähelle lämpölähdettä, kuten uunin, lieden, patterin tai vastaavan lähettyville. Myös suora auringonvalo voi vaikuttaa kaapin suorituskykyyn.

Integroitavien viinikaappien asennus

Sisäänrakennettavien viinikaappien asennus

Onko sinulla jotakin kysyttävää?

Jos sinulla on kysyttävää viinikaappien asennuksesta, ota yhteyttä osaavaan asiakaspalveluumme.

Meillä on yhteensä yli 50 vuoden kokemus viinikaapeista, ja autamme sinua mielellämme!