Osto-opas

Tervetuloa tutustumaan osto-opaseemme. Täällä pyrimme selittämään yksinkertaisella tavalla, mitä on otettava huomioon ostaessasi viinikaapin tai viinien varastointikaapin. Tutustumme viinin säilytyksen viiteen kultaiseen sääntöön, yleisiin kysymyksiin ja vastauksiin, sekä markkinoilla oleviin erityyppisiin viinikaappeihin ja viinien varastointikaappeihin. Jos tarvitset lisää tietoa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Viinin säilytyksen 5 kultaista sääntöä

Erityyppisiä viinikaappeja ja viinien varastointikaappeja

Viinikaappeja löytyy eri olosuhteisiin. Vapaasti seisovat viinikaapit ovat vapaasti seisovia, ja ne voidaan sijoittaa minne tahansa talossa tai asunnossa. Sisäänrakennettavat viinikaapit sijoitetaan keittiön työtason alle. Integroitavat viinikaapit asennetaan yleensä korkeaan kaappiin keittiössä, ja ne vaativat usein hieman enemmän harkintaa asennuksen aikana. Lue lisää alla.

Vapaasti seisova viinikaappi

Tavallisin ja yksinkertaisin viinikaappi on vapaasti seisova viinikaappi. Kappi sijoitetaan tilaan, jossa viinikaapin lämpö pystyy kiertämään oikealla tavalla, eli kaappi ei ole sisäänrakennettu. Vapaasti seisovan viinikaapin ympärillä on oltava vähintään 10 cm vapaata tilaa, jotta ilmanvaihto toimii oikealla tavalla. Vapaasti seisovia viinikaappeja on saatavilla sekä kompressorijäähdytyksellä että termosähköisellä jäähdytyksellä.

Sisäänrakennettava viinikaappi

Sisäänrakennettava viinikaappi asennetaan normaalisti keittiön työtason alle tai keittiökaappiin. Valikoimastamme löydät monen kokoista viinikaappia, 15cm ja 60 cm leveyteen. Kaappeja on saatavana monella eri leveydellä (15-60cm väliltä) ja korkeudella ja soveltuva tämän ansiosta suurimpaan osaan suurien keittiötoimittajien keittiökaappeihin. Viinikaappin oven korkeus tulee olla sama kuin kaappien ovien, jotta keittiö tuntuisi harmoniselta. Jos olet epävarma, mikä viinikaappi sopii parhaiten keittiöösi, ota meihin yhteyttä! Toisin kuin vapaasti seisovat viinikaapit, sisäänrakennettavat kaapit voidaan asentaa ilman ympärillä olevaa vapaata tilaa. Sisäänrakennettavien viinikaappien poistoilma tulee edestä viinikaapin alta. Ulostuloa ei saa koskaan estää tai peittää millään tavalla. Oletko epävarma, miten sisäänrakennettava viinikaappi on asennettava? Lue asennusoppaastamme yksityiskohtaiset ohjeet.

Integroitava viinikaappi

Integroitava viinikaappi asennetaan korkeaan kaappiin – samalla tavalla kuten upotettava uuni. Tämän tyyppiset viinikaapit ovat erityisen suosittuja keittiösuunnittelussa. Integroidussa viinikaapissa on kaksi erilaista ilmanvaihtomahdollisuutta. Kummatkin vaihtoehdot ovat piilotettuja, tämän ansiosta integroitu viinikaappi sulautuu hyvin keittiöön. sisustukseen. Ylellisimmässä mallissa ilmanvaihto on edessä, jolloin se jää piiloon viinikaapin oven taakse. Toisessa mallissa ilmanvaihto on takana, jolloin kokonaisuus on yhtenäinen, mutta edellyttää tilaa kaapista sekä viinikaapin takaa, yläpuolelta että alapuolelta. Tutustu asennusoppaamme integroitavien viinikaappien asennusvideoon tai ota yhteyttä asiakaspalveluun, jos haluat lisätietoa toimittamamme tuotteen sisäänrakentamisesta.

Viinien varastointikaappi

Jos haluat säilyttää viiniä pidemmän aikaa ja luoda viinikellaria muistuttavat olosuhteet, suosittelemme sijoittamaan viinien varastointikaappiin! Oikea viinien varastointikaappi huomio viinin säilytyksen viisi kultaista sääntöä: tasainen lämpötila (12 astetta), ei hajua (hiilisuodatin), ei tärinää (tärinätön kompressori), ei valoa (umpinainen ovi) ja sopiva kosteus (laavakivet, vesisäiliö ja mahdollisuus tarkoistaa kosteusarvot).

Viinikaappikauppa.fi kysymyksiä ja vastauksia

Tärkeitä kysymyksiä, joita tulee pohtia ennen viinikaapin tai viinien varastointikaappin ostoa.
Kysymys voi kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sitä on hyvä miettiä. Jos haluat nauttia viiniä usein eikä aikomuksesi ole säilyttää viinejä useita vuosia, silloin suosittelemme sijoittamaan viinikaappiin. Jos kuitenkin haluat säilyttää viinipulloja pidemmän aikaa, silloin viinien varastointikaappi on parempi valinta. Jos haluat sekä säilyttää että pitää viinejä tarjoiluvalmiina, suosittelemme sekä viinikaapin että viinien varastointikaapin hankintaa. Toinen vaihtoehto on kummatkin tarpeet täyttävä viinikaappi monikäyttöön.
Jos viinikaapissa halutaan säilyttää sekä puna- että valkoviiniä, silloin suosittelemme kaksi lämpötilavyöhykettä sisältävä viinikaappi. Jos viinikaapissa säilytetään yhdentyyppistä viiniä, yksi lämpötilavyöhyke riittää. Kolmen lämpötilavyöhykkeen avulla viiniä voidaan säilyttää kolmessa eri tarjoilulämpötilassa. Tämä on kätevä ratkaisu silloin, kun halutaan pitää sekä kuohuviini, valkoviini että punaviini tarjoiluvalmiina.
Kun viinien keräilyn aloittaa, sen lopettaminen on usein vaikeaa. Tästä syystä suosittelemme että valitset kaappin suuremmalle määrälle pulloja kuin ajatus oli alun perin. Kokemuksemme perusteella suosittelemme, että hankit viinikaapin, johon mahtuu 20 prosenttia enemmän pulloja kuin olit aluksi ajatellut. Tällä tavalla voit laajentaa harrastustasi helposti ilman, että sinun välittömästi tarvitsee hankkia uusi viinikaappi tai viinien varastointikaappi kun tila loppuu kesken.
Viinikaappi on sijoitettava huoneenlämpöiseen eli yli 15-asteiseen tilaan, jotta se toimisi optimaalisesti. Huoneen lämpötila ei myöskään saa vaihdella voimakkaasti. Useimmissa viinien varastointikaapeissa on talviturvajärjestelmä, mikä mahdollistaa tätä kylmemmän huonelämpötilan (jopa 0+-astetta). Tämä takaa turvallisen mielen, vaikka kaappi olisikin sijoitettu autotalliin tai kellariin.
Erityyppisille viinien varastointikaapeille, tai viinikaapeille ilmoitetut kapasiteetit antavat tärkeää tietoa ostajalle. Ne auttavat tekemään oikean valinnan toiveidesi ja käytettävissä olevan tilan mukaan. Kappien ilmoitetut kapasiteetit pohjautuvat standardipullotyyppiin ”Bordeaux 75cl tradition”. Todellisuudessa tulet kuitenkin luultavasti keräämään erimuotoisia ja kokoisia pulloja. Käytännön syistä voidaan olettaa, että täytät viinikaappisi pullomäärällä, joka on juuri alle enimmäiskapasiteetin. Jos viininjäähdyttimessä on esimerkiksi vain Bourgogne-pulloja, pulloja mahtuu tällöin noin 25–30 prosenttia vähemmän kuin Bordeaux-pullojen mukaan on laskettu.
Jos viinikaappi on huoneessa, jossa oleskellaan usein, on tärkeää ottaa huomioon melutaso. Tämä mitataan desibeleinä ja on merkitty jokaiseen toimittamaamme malliin. Viinikaappien normaali melutaso on noin 40 dB. On kuitenkin muistettava, että jäähdytyslaitteista kuuluu hiukan ääntä, kun kompressorin on käynnistyttävä säännöllisin väliajoin.
Kompressorijäähdytyksellä varustettu viinikaappi toimii suurin piirtein samalla tavalla kuin jääkaappi ja on kaikkein tehokkain jäähdytysjärjestelmä. Kompressorijäähdytyksen haittana on kompressorista tuleva ääni. Suositteemme tästä syystä valitsemaan viinikaapin jossa on mahdollisimman alhainen melutaso. Termosähköinen viinikaappi on usein äänettömämpi, ja jäähdytys muistuttaa kylmälaukkujen jäähdytystekniikkaa. Termosähköisessä jäähdytyksessä käytetään peltier-elementtiä, joka jäähdyttää suuren alueen. Jäähtynyt ilma liikkuu sen jälkeen tuulettimien avulla. Termosähköisen jäähdytyksen haittana on, ettei se ole yhtä tehokas kuin kompressorijäähdytys.
Ääni on erittäin subjektiivinen asia. Jonkun mielestä tietty ääni voi olla häiritsevä, kun taas joku toinen pitää sitä täysin normaalina. Usein myös uusiin ääniin kiinnittää enemmän huomiota alussa, ja niihin tottuu ajan myötä. On kuitenkin hyvä tietää, mitkä äänet ovat normaaleja, jottei tarvitse olla huolissaan siitä, onko laitteessa jokin vika. Viinikaapissa on kahdentyyppisiä ääniä. Ensimmäinen ääni tulee kompressorista, joka käynnistyy säännöllisin väliajoin. Tämä ääni on yleensä vaimeaa surinaa. Toinen ääni tulee höyrystimestä, ja se muistuttaa sukellusveneen ääntä. Sen voimakkuus voi vaihdella hiukan. Sisäänrakennettavissa viinikaapeissa on myös kahdentyyppisiä ääniä. Nämä äänet tulevat kuitenkin enimmäkseen kompressorista ja tuulettimesta, jotka pitävät huolen siitä, että viinikaappi hengittää. Tuuletin, joka takaa viineille hyvän, tasaisen ja hajuttoman ympäristön, käynnistyy usein.
Monessa viinikaapissa kahden lämpötilavyöhykkeen vyöhykkeet ovat riippuvaisia toisistaan. Jos näin on, ylemmän vyöhykkeen lämpötilan on oltava vähintään viisi astetta kylmempi alempaan verrattuna. Ottamalla meihin yhteyttä saat tarkemmat tiedot viinikaapista, jota olet harkinnut kiinnostunut.